DE WERKER stelt jouw talent centraal

DE WERKER is een bijzondere deeltijd kunstopleiding in Groningen. Het uitgangspunt: verder ontwikkelen in waar je goed in bent en nieuwe lagen, fascinaties en vaardigheden ontdekken.

In multidisciplinaire klassen in een persoonlijke en betrokken sfeer.

DE WERKER particuliere deeltijd kunstopleiding: een heldere, praktische aanpak.
Theorie wordt direct toegepast in beeldende werk-onderzoeken die als huiswerkopdracht worden meegegeven.

Toelating

DE WERKER is voor iedereen toegankelijk; er is geen vooropleiding en/of ervaring in de beroepspraktijk vereist, geen leeftijdsgrens. In een toelatingsbijeenkomst worden  wensen en verwachtingen over en weer besproken. Bevindingen op beeldende kwaliteit en ambitie zijn hierbij doorslaggevend.

Docent DE WERKER:

Docent van DE WERKER is Petra te Morsche afgestudeerd aan academie Minerva als ruimtelijk ontwerper. Ze heeft een eigen ontwerppraktijk en is extern adviseur en projectleider bij het Centrum Beeldende Kunst Groningen en  Kunst & Cultuur Assen. Ze is  breed georiënteerd en heeft een ruime ervaring als docent  in  kunstonderwijs en in de begeleiding van kunstprojecten en  coaching van kunstenaars.

visie:

Kunst en kunstonderwijs zijn belangrijk voor persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. Kunst moet  ingebed worden in de samenleving, daar waar het niet als vanzelfsprekend gezien wordt en verder uitgebouwd waar het al vanzelfsprekend is. Want kunst is onmisbaar; het creatief vermogen, zowel verbeeld als in denken en doen, is essentieel in een dynamische en complexe maatschappij.

Adriaan Keizer - z.t. - 2016 - potlood, inkt op papier
Harriët IJkema- landschap 7 - 2016
Martina Arrebout - z.t. - 2017 - gemengde techniek
Josephine Banens - z.t. - 2017 - gemengde techniek
 Hanneke van Limburg - No delay - 2017 - Objet trouvé/tekening
Arjen Geurts - z.t. - 2017 - pigmenten, binder, gips, acrylverf op EPS
Hans Lintenbrink - z.t.- 2017 - folie op karton