alumnus Maaike Hogerhuis

Proficiat!

Maaike Hogerhuis toonde april 2016 haar werk in het Fries Museum.
Al meerdere keren verscheen over haar werk een artikel in de Leeuwarder Courant
Maaike volgde de Kernstudie, rondde deze af in 2013.
Van september 2013 – mei 2014 volgde zij de Masterclass.
Momenteel volgt ze personal coaching in kunst bij DE WERKER.

 

 

alumnus Marleen Poldervaart

Proficiat!

Vrijdag 5 februari 2016 was het voor de tiende keer Greenchoice Warmetruiendag. 
Op Warmetruiendag wordt aandacht gevraagd voor energiebesparing door een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten om op deze manier  6% energie - en dus 6% CO2 - per graad te besparen. www.warmetruiendag.nl
Naar aanleiding van deze dag organiseerde Sweet and Simple Stuff een wedstrijd met als thema ’Ontwerp een warme trui en denk hierbij ’groen’ en aan borduren’. 
Marleen Poldervaart nam haar eerste prijs in ontvangst in de Kunsthal te Rotterdam. Een uitgebreid procesverslag met professionele foto’s, welke gemaakt zijn door Hannah van Herp, is terug te lezen op http://sweetandsimplestuff.blogspot.nl/
Marleen nam deel aan de Masterclass 2015/2016 bij DE WERKER.

 

alumnus Pina Dekker

Proficiat!

Pina Dekker werd in 2013 geselecteerd, als een van de vijftien kunstenaars die de beste en/of opmerkelijkste kunstwerken voor 'Het Portret van Drenthe' hadden ingeleverd. 
Een initiatief van K&C Drenthe.
Haar werk ontstond als uitwerking van een opdracht in het 2de jaar van de kernstudie.
Deze selectie betekende een uitnodiging aan Pina om deel te gaan nemen aan speciale masterclasses Portret van Drenthe, eveneens geïnitieerd door K&C Drenthe.
In de eerste twee weekenden van februari 2014 werden de eindwerken van de masterclasses getoond in De Melkfabriek in Bunne.

alumnus Aukje Oosterkamp

Proficiat!

Aukje Oosterkamp, bijna haar 2e studiejaar van de kernstudie afgerond, zond werk in voor de tentoonstelling ‘Landschap in mijn Hoofd’, in Emmen, januari j.l. geïnitieerd door K&C Drenthe. 

"Landschap in mijn Hoofd" is een grensoverschrijdend beeldend kunstproject in Drenthe en Overijssel.  Zij werd geselecteerd het masterclass-traject van dit project te volgen!

 

alumnus Corrie Galama

Proficiat!
Corrie Galama, damastweefster, volgde de Kernstudie, rondde deze af in 2013. Daarna volgde een jaar Masterclass, afgerond in mei 2014. Dit leidde tot een inzending voor de ontwerpwedstrijd Craft Council Nederland. Het ontwerp was te zien tijdens de Dutch Design Week 2014 in Eindhoven. Zij vertelt: Het ontwerp moest aantrekkelijk zijn voor een groot publiek, meer zijn dan molens en tulpen. Er was een veelheid aan eisen. Alles wat ik tijdens de studie heb geleerd, heb ik proberen toe te passen. Ik had een opdracht die we tijdens het 2e studiejaar moesten maken voor ogen. Daarbij moesten we iets ontwerpen voor de publieke ruimte. Toen vond ik het vreselijk. Maar met wat er toen allemaal mis ging tijdens het ontwerpen, kon ik nu mijn profijt doen.
Mijn dank aan Maria en Petra en alle medestudenten, die me zo goed hebben begeleid tijdens de studie. Ik heb er van genoten.